Witamy na stronie Publicznej Szkoły Podstawowej w Harasiukach

ALERGENY

ALERGENY:

  1. Zboża zawierające (pszenica, żyto, owies, produkty pochodne),
  2. Skorupiaki i produkty pochodne,
  3. Jaja i produkty pochodne,
  4. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne,
  5. Ryby i produkty pochodne,
  6.  Soja i produkty pochodne,
  7. Mleko i produkty pochodne,
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie i produkty pochodne,
  9. Seler i produkty pochodne,
  10. Gorczyca i produkty pochodne,
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. Dwutlenki siarki,
  13. Łubin,
  14. Mięczaki.

 

 Szczegółowy wykaz składników i alergenów znajduje się w sekretariacie szkoły oraz u intendentki.

Napoje podawane do obiadu słodzone są miodem.

Jadłospis może ulec zmianom.