Witamy na stronie Publicznej Szkoły Podstawowej w Harasiukach
ALERGENY
ALERGENY:
- Zboża zawierające (pszenica, żyto, owies, produkty pochodne),
- Skorupiaki i produkty pochodne,
- Jaja i produkty pochodne,
- Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne,
- Ryby i produkty pochodne,
- Soja i produkty pochodne,
- Mleko i produkty pochodne,
- Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie i produkty pochodne,
- Seler i produkty pochodne,
- Gorczyca i produkty pochodne,
- Nasiona sezamu i produkty pochodne,
- Dwutlenki siarki,
- Łubin,
- Mięczaki.
Szczegółowy wykaz składników i alergenów znajduje się w sekretariacie szkoły oraz u intendentki.
Napoje podawane do obiadu słodzone są miodem.
Jadłospis może ulec zmianom.